zondag 7 februari 2016

4x Makkelijke en lekkere recepten

Bron- Pinterest
Zoals vele van jullie weten is een van mijn hobby's koken en bakken. Je ziet me dan ook regelmatig achter het fornuis staan en van het bakken heb ik ook het een en ander geleerd. Daarom heb ik vandaag vier recepten uitgekozen die je thuis gemakkelijk en snel kan maken. Pak je bak-, en kookspullen er maar bij en eet smakelijk!
Citroen-maanzaad muffins
Bereidingstijd: 25 minuten (10 minuten voorbereiden, 15 minuten in de oven)
Bron


Benodigdheden voor 12 muffins

Muffins
- 175 gram meel
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 60 gram boter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 194 gram 0,0 % griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille of amandel extract
- Geraspte schil van 2 citroenen (ongeveer 2 theelepels)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maanzaad

Glazuur
- 2 eetlepels boter, zacht
- 55 gram roomkaas, zacht
- 375-500 gram poedersuiker
- 1-2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Vet een muffinvorm in of gebruik een bakplaat met papieren vormpjes
- Meng in een middelgrote kom de bloem, de bakpoeder en het zout samen tot een geheel
- Meng in een andere kom de boter, de suiker, de eieren, het vanille-extract, de citroenschil, het citroensap en de Griekse yoghurt samen tot een geheel
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit samen tot een geheel. Roer hier vervolgens de maandzaad doorheen
- Vul de muffinvormpjes ongeveer tot 2/3e vol met het muffinbeslag
- Bak deze in vervolgens 12 tot 16 minuten gaar. (Dit kun je controleren door er met een saté-prikker in te prikken. Is de prikker schoon? Dan zijn de muffins gaar). Laat de muffins goed afkoelen.
- Terwijl de muffins afkoelen kun je beginnen aan het glazuur. Mix hiervoor de gesmolten boter en de roomkaas erg luchtig. Voeg hieraan de poedersuiker en de citroensap toe en mix dit tot een geheel.
- Besprenkel de afgekoelde muffins met het glazuur.

______________________________________________________________________________________________

Bloemkool bites met parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 25 minuten (15 minuten voorbereiden, 10 minuten frituren)
Bron
)
Benodigdheden
- 120 mililiter plantaardige olie 
- 150 gram panko (dit is een japans broodkruim) 
- 50 gram parmezaanse kaas 
- 1 eetlepel Emerils's Essence (Dit is een kruidenmix met paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, gedroogde oregano en tijm). Hier kan je natuurlijk ook je eigen kruiden of een mix van de hierboven genoemde kruiden maken. 
- 720 gram bloemkool roosjes 
- 65 gram meel
- 2 eieren

Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Meng ik een grote kom de panko, de parmezaanse kaas en de kruidenmix en zet deze vervolgens weg 
- Werk in stapjes. Doop de bloemkool roosjes in de meel, de eieren en vervolgens in het panko mengel
- Bak de bloemkool roosjes, 5 of 6 tegelijk, in 2-3 minuten goudbruin en krokant. Laat deze vervolgens op keukenpapier uitlekken

______________________________________________________________________________________________


Stevig gevulde tomatensaus
Bereidingstijd: ruim 3,5 uur (2 uur voorbereiden, 1,5 uur bereiden)
Bron



Benodigdheden
- 2 flessen passata (dit is een soort tomatensaus)
- 2 tenen knoflook
- 3 aubergines
- 2 uien
- 4 winterwortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel oregano. Italiaanse kruiden is ook een optie.
- Een scheut olijfolie
- 400 gram rundergehakt


Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de aubergines af en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg deze in een ovenschaal en zet deze voor twee uur in de oven. Laat de aubergines goed afkoelen. (Deze stap kun je ook al 2 dagen eerder doen, zorg er dan wel voor dat de aubergines gekoeld liggen na bereiding).
- Verwijder de schil van de aubergines en snijd/hak deze is hele kleine stukjes. 
- Verhit in een grote braadpan wat olijfolie op een laag pitje
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in vieren. Was de wortels grondig en snij deze in grove stukken. Maak ook de bleekselderij schoon en snijd deze ook in grove stukken.
- Maal alle groente fijn in een keukenmachine. Mocht je deze niet hebben kun je de groente ook heel fijn snijden.
- Bak alle groente aan in een pan. Voeg het gehakt erbij en meng dit door de groente heen.
- Als het gehakt rul is gebakken en de groente gaar zijn kun je de aubergine, oregano (of italiaanse kruiden) en de passata toevoegen.
- Roer als laatste alles goed op en laat het nog 1 tot 2 uur pruttelen op een laag vuurtje. Vergeet niet om nog zout en/of peper naar smaak toe te voegen.

______________________________________________________________________________________________

Smeuïge appelcake
Bereidingstijd: 1  uur en 45 minuten (15 minuten voorbereiden, 1,5 uur in de oven)
Bron
Benodigdheden
- 175 boter, zacht
- 175 mililiter melk
- 225 gram witte suiker
- 125 gram lichtbruine suiker
- 3 eieren, licht gemixed
- 3 eetlepels Dulche De Leche (Dit is een soort caramel pasta)
- 225 gram bloem,  gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 appels, liefst een wat hardere, friszure appel
- Citroensap

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakblik in of gebruik bakpapier
- Voeg de droge ingrediënten (gezeefde bloem, zout, bakpoeder, 1 eetlepel kaneel en  een halve theelepel nootmuskaat) samen in een kom. Mix deze tot een geheel.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Mix de appel plakken met de overgebleven kaneel, nootmuskaat en citroensap.
- Mix de boter en de suiker samen tot een geheel. Voor hier de dulche de leche aan toe en mix dit weer tot een geheel
- Voeg langzaam de eieren hieraan toe.
- Voeg de melk en de helft van de bloem toe terwijl de mixer op een lage stand staat. Voeg hier als laatste de resterende melk en de bloem aan toe en mix deze zachtjes met een spatel in elkaar.
- Voeg de helft van het beslag toe in het cakeblik. Leg hierop de plakjes appel en voeg het overgebleven beslag toe. Als garnering kun je de overgebleven plakjes appel nog op de cake leggen.
- Bak de cake af door deze 1 uur en 20 minuten tot 1 uur en 30 minuten in de oven te plaatsen. (Dit kun je controleren door er met een saté-prikker in te prikken. Is de prikker schoon? Dan is de cake gaar). 
- Als garnering kun je de overgebleven dulche de leche over de cake sprenkelen.

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er echt ongelofelijk heerlijk uit! Vooral die bloemkool bites en de tomatensaus MOET ik maken! Ik ben nu toch op kamers :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn zo gemakkelijk en lekker om te maken, zeker het proberen waard!

      Verwijderen
  2. Wat een aparte maar heerlijke receptjes lijken deze me!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, lief! ♥
Mijn reacties modereer ik zelf. Het kan soms dus even duren voordat je je reactie online ziet staan.