zondag 15 mei 2016

3x snelle recepten

Bron- Pinterest
Zoals vele van jullie weten is een van mijn hobby's koken en bakken. Je ziet me dan ook regelmatig achter het fornuis staan en van het bakken heb ik ook het een en ander geleerd. Daarom heb ik vandaag vier recepten uitgekozen die je thuis gemakkelijk en snel kan maken. Pak je bak-, en kookspullen er maar bij en eet smakelijk!

Ham en kaas rolletjes
Bereidingstijd: 35 minuten (15 minuten voorbereiden, 20 minuten in de oven)


Benodigdheden voor twee personen

- 1 verpakking pizzadeeg (de meeste verpakkingen hebben rond de 500-600 gram pizza deeg per pakje). Je kan ook zelf pizzadeeg maken, het recept hiervoor vind je hier
- +- 250 gram ham. (Bij voorkeur achterham of yorkham)
- +- 115 gram geraspte mozzarella. Houd je niet van mozzarella? Jong belegen kaas is een goed alternatief.


Hoe maak ik dit?

- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden of de elektrische oven op 225 graden.
- Rol het pizzadeeg uit. Als je zelf je eigen pizzadeeg hebt gemaakt kun je deze het beste uitrollen op een licht bestuift werkblad tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 20 centimeter. 
- Verdeel de ham over het pizzadeeg. Laat 2 cm van de randen vrij. 
- Verdeel hierover de geraspte mozzarella of jong belegen kaas.
- Rol het gevulde pizzadeeg vanaf de korte kant op tot een stevige rol.
- Vet een bakplaat in. Het invetten zorgt ervoor dat het pizzadeeg niet aan de bakplaat plakt. Plaats op de ingevette bakplaat het gevulde pizzadeeg.
- Bak het gevulde pizzadeeg in 20 minuten gaar. Let op! Gebruik je een zelfgemaakt pizzadeeg? Dan kan de baktijd wat langer duren.
- Laat het pizzadeeg nadat het gaar is ongeveer 10 minuten rusten. Daarna kun je het in plakken snijden.

Diptip: Mosterd
________________________________________________________________________________________

Aardbeien, nutella rolletjes
Bereidingstijd: 10 minuten (5 minuten voorbereiden, 5 minuten bakken)



Bron 
Benodigdheden voor twee personen
- 8 witte boterhammen
- 8 eetlepels nutella (120 gram)
- 2 eieren
- 3 eetlepels melk (45 mililiter)
- 65 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- Een handje aardbeien
- 1 eetlepel boter (15 gram)

Hoe maak ik dit?
- Snijd de korsten van het brood af en maak de boterhammen zo plat mogelijk. Dit kun je doen met een deegroller, een fles of gewoon met de hand.
- Besmeer de boterhammen met een laagje nutella en leg hierop ook de aardbeien. Houd ongeveer 2 centimeter van de randen vrij zodat je ze goed kan oprollen. Rol de boterhammen daarna zo strak mogelijk op.
- Mix in een kom de eieren en de melk goed door elkaar. Mix in een andere kom ook de suiker en de kaneel door elkaar. In plaats van een kom kun je ook een diep bord gebruiken.
- Verhit is een koekenpan de boter tot deze is gesmolten.
- Rol de opgerolde boterhammen door het ei mengsel en pak ze daarna goudbruin in de pan.
- Als laatste rol je de hete, gebakken rolletjes door het kaneelsuiker mengsel.

________________________________________________________________________________________

Romige spinazie, tomaten tortellini
Bereidingstijd: 25 minuten (10 minuten voorbereiden, 15 minuten koken)




Benodigdheden voor 2 personen
- 500 gram drie kazen tortelinni
- 2 eetlepels boter
- 2 gehakte knoflooktenen
- 3 eetlepels meel (15 gram)
- 1 theelepel uienpoeder (5 gram)
- 300 ml melk
- 120 ml room
- 1 blik tomatenblokjes (+- 400 ml)
- 300 gram verse spinazi
- 45 gram gehakte  verse basilicum
- 30 gram gehakte verse oregano (gedroogde mag ook maar gebruik dan maar een halve theelepel)
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte, Parmezaanse kaas (80 gram voor in de saus, 20 gram ter garnering)
- Optioneel: rode, peper vlokken


Hoe maak ik dit?
- Kook de tortellini aan de hand van de verpakking
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak hierin kort de knoflook. Voeg daarna ook het meel en het uienpoeder toe.
- Mix de melk en de room samen tot een geheel in een kom. Voeg deze toe aan de pan.
- Voeg daarna de tomatenblokjes, spinazie, gehakte basilicum en gehakte oregano toe. Voeg naar smaak ook de zout en peper toe.
- Kook de saus tot een gladde, dikke saus. 
- Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe aan de saus en verwarm de saus todat de Parmezaanse kaas goed is opgelost in de saus.
- Roer daarna de gekookte tortelinni door de saus.
- Strooi daarna de overige Parmezaanse kaas over de pasta. 

Heb jij al honger? Ik in ieder geval wel!


2 opmerkingen:

  1. Ooh die pasta lijkt me heel lekker! Ga ik een keer proberen :) Die Nutella rolletjes wilde ik toevallig binnenkort gaan maken om op mijn blog te zetten! X Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh toevallig! Ben benieuwd of de rolletjes goed gaat lukken!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, lief! ♥
Mijn reacties modereer ik zelf. Het kan soms dus even duren voordat je je reactie online ziet staan.