vrijdag 17 februari 2017

3x makkelijke borrelhapjes

Bron- Pinterest


Hoi! Als er iets is wat ik vervelend vind, is het wel lang in de keuken staan om lekkere borrelhapjes te maken. Hebben we dit niet allemaal? Vandaag deel ik drie easy-peasy borrelhapjes die je in een handomdraai op tafel hebt staan! Borrelen maar! ;-).

Tzatziki 
Bereidingstijd: 10 minuten
Bron: gimme some oven
Benodigdheden
- 285 gram Griekse yoghurt
- 4 knoflook tenen, gepeld en fijn gehakt
- 1 komkommer, ontzaat en gerapst (of fijn gehakt). +- 150 gram.
- 1 eetlepel verse dille. (liever geen gedroogde dille)
- 1-2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel verse zwarte peper

- Mengkom
- Serveerbakje

Bereiding
Begin met het schillen en ontzaden van de komkommer. Daarna rasp je deze of snijd je hem zo fijn mogelijk.
Pel de knoflooktenen en pers deze uit in een mengkom. Voeg hieraan de geraspte komkommer, griekse yoghurt, dille, citroensap en zout toe. Mix dit goed totdat het een geheel is.

Schep het mengsel in een serveerbakje en geneer met verse zwarte peper, olijfolie en een vers takje dille.


Tomaat en geitenkaas hapjes
Bereidingstijd: 25 minuten (10 minuten voorbereiden + 15 minuten in de oven)
Bron: a cup of life

Benodigdheden
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels olie. Bij voorkeur zonnebloem of olijfolie
- 2 tot 3 tomaten. Afhankelijk van de grootte
- 60 gram geitenkaas
- Peper

- Bakplaat
- Oven

Bereiding
Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ieder plakje bladerdeeg door vieren. Je hebt dan 16 kleine plakjes. Leg deze op de bakplaat, verspreid. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Kwast elk bladerdeeg vierkantje in met wat olie. Leg hierop een schijfje tomaat en verdeel wat stukjes geitenkaas hier overheen. Breng naar smaak met wat peper. Zout is niet nodig, omdat de bladerdeeg al veel zout bevat. Bak de vierkantjes af voor 15 minuten in de oven óf totdat de vierkantjes mooi bruin zijn.

Groente sticks met kruidensaus
Bereidingstijd: 5 minuten
Bron: uit Paulines keuken
 Benodigdheden
- 1 paprika. Ik houd van rood maar als je liever van geel of groen houd kan dit ook
- 1/2 komkommer
- 8 wortelen
- 100 gram tomaatjes. Geen hele tomaten
- 2 stengels bleekselderij

- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels (soja) yoghurt
- Sap van een halve citroen
- Handje bieslook
- Handje peterselie
- Peper en zout

Bereidingswijze
Meng de mayonaise, de (soja) yoghurt en het citroensap. Hak de kruiden fijn en meng deze door de mayonaise. Voeg hier peper en zout naar smaak toe. Verdeel de dipsaus over 4 glaasjes. Was de groentes en snij ze in dunne repen van ongeveer 0,5 cm dikte. Tip: Vergeet de dikke nerven van de bleekselderij niet te verwijderen. Prik de tomaatjes op een prikker en zet deze samen met de andere groente in een van de glaasjes. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, lief! ♥
Mijn reacties modereer ik zelf. Het kan soms dus even duren voordat je je reactie online ziet staan.